Bevezető helyett

Üdvözöllek 2010-ben megjelent regényem, a 213 bar honlapján. Túl hosszú beköszöntőt nem akartam írni, ám mégis tisztáznom kell pár dolgot, hiszen bizonyára a legtöbb látogató számára meglepő lehet magának a könyvnek a létezése is. Bizonyára elég sokan olvastak már tőlem cikket vagy cikkfordítást, de ez valami egészen más. (Bevallom, nekem magamnak is- eddig nyomtatásban megjelent regényeimmel nehéz lenne hosszú polcokat megtölteni.) A búvártémától elszakadni nem tudtam, ám most félretettem azt a szokásos törekvésemet, hogy ami kikerül a kezeim közül, lehetőleg legyen tényeken és megtörtént eseményeken alapuló. Azt hiszem, maga a könyvírás terve is igencsak elrugaszkodott napjaink kissé keserű valóságától, mégis jó érzés azt mondani így utólag, hogy végigvittem a könyv sztorija mellett a sajátomat is: kitaláltam a történetet, megírtam, csiszolgattam, megszerkesztettem, majd ki is nyomtattattam. A szükségesnek ítélt egyéb apróságok is elkészültek lassacskán.

A történet csattanóját viszont nem én fogalmazom, hanem az olvasók, akiknek vagy tetszik a 213 bar, vagy nem. Megvan a maga eleganciája annak, hogy az ember évtizedekig az asztalfióknak ír, csak hát ez már lejárt dolog. Saját házi nyomtatásban nem is létezik a regény, maximum a laptopomat tehetném a fiókba, de akkor meg nem lenne eszközöm ahhoz, hogy ilyen magvas gondolatokat megosszak. Tehát a könyvet saját erőből adtam ki, de természetesen ezzel azért jár néhány dolog. Az egyik az, hogy könyvesboltokba nem kerül, ezért ezen a honlapon keresztül lehet csak hozzájutni- ha szeretnél vásárolni, a létező legjobb helyen jársz. Hogy megkönnyítsem a döntést, néhány szóban igyekszem a regényt is bemutatni, és persze azok kedvéért, akikkel még nem utaztam, buliztam, merültem együtt, magamról is elárulok ezt-azt. (Talán még azok is megtudhatnak belőle újat, akik jobban ismernek.) Mint mondottam, rövidre szerettem volna fogni ezt a részt, tehát minden továbbit az aloldalakról lehet megtudni.

Szűk egy év alatt, október elejére az összes kinyomtatott példány gazdára lelt, így sajnálattal fel kell függesztenem a rendelést. Köszönöm mindenkinek! Ám a 213 bar 2012 végétől elérhető ekönyv változatban.

A könyvről

A szerzőről

Rendelés (jelenleg csak ePub formátumban, ekönyvként lehetséges)

Észrevételek: gondaru@gmail.com